Navlékněte
si svůj
náhrdelník
zážitků!

Vydejte se po stopách pověstí Kraje Smetany a Martinů

Chcete vědět, kdo byl Fext a kde žil? Kde najdete Štamberk a co skrývá? Které místo je spojené s pyšnou hraběnkou a kterou obec navštívil sám císař Josef II. nebo dokonce král Karel IV.? Jak vznikly lázně Balda, kde strašila Bílá paní? To vše, a ještě mnohem víc, se dozvíte v novém sešitku Pověsti z Kraje Smetany a Martinů.

Sešit plný krásných obrázků od malířky Veroniky Balcarové s texty pověstí z obcí Borová, Bystré, Dolní Újezd, Jedlová, Květná, Litomyšl, Lubná, Oldřiš, Polička, Pomezí, Sebranice, Svojanov, Široký Důl a Telecí, doplňují omalovánky a také plno kvízů, úkolů a otázek. A navíc, všechna místa, která podle pověstí navštívíte můžete vybarvit v mapce na zadní straně sešitu.

Dílko pro vás vydal svazek obcí Kraj Smetany a Martinů jako inspiraci pro výlety a poznávání. Přijeďte se podívat na místa pověstí, o kterých si přečtete. Najdete tu mnoho dalších zajímavostí a lákadel pro vaše výpravy a dobrodružství! Další tipy hledejte na www.regionsm.cz. Sešitky jsou k dostání v informačních centrech našeho regionu a v obcích KSM.

Kde je studánka Obročnice a kde se zjevuje duch zlého rytíře, který čeká na vysvobození? Hledejte!

Ing. Naděžda Šauerová, ředitelka svazku obcí Kraj Smetany a Martinů

Ministerstvo pro místní rozvoj
Projekt „Náhrdelník zážitků z Českomoravského pomezí“ byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.